12 april 2018

Lyanthe trots op behalen ISAE 3402 Type II

Lyanthe is een serviceorganisatie die werkt voor grotere softwarebedrijven, accountantskantoren, banken en overige bedrijfsleven. Daartoe heeft zij in 2017 besloten om te investeren in een ISAE 3402 rapportage. Dit beschrijft hoe Lyanthe de processen beheerst; hoe zij omgaat met risicomanagement, informatiebeveiliging en anti-fraude.

Indien een serviceorganisatie een ISAE 3402 rapportage heeft dan is het niet noodzakelijk dat de accountant van de opdrachtgever de processen bij de serviceorganisatie controleert, aangezien deze zijn gecontroleerd door een andere externe accountant. In geval van Lyanthe is dit uitgevoerd door SGV & Co. Philippines, een gerenommeerd lid van het wereldwijde EY (Ernst & Young) netwerk.

Er zijn twee soorten ISAE 3402 rapportages: een type I rapport en een type II rapport. Bij een type I audit stelt de accountant vast of de beheersmaatregelen goed opgezet zijn en ook bestaan op één bepaald moment. Bij een type II audit stelt de accountant gedurende een periode van minimaal zes maanden vast of de beheersmaatregelen ook effectief gewerkt hebben gedurende deze periode. Lyanthe kan met trots melden dat zij sinds begin 2018 beschikt over een ISAE 3402 type II rapport.

Plan een afspraak met één van onze adviseurs

[recaptcha]

Plan een
afspraak met
één van onze
adviseurs

[recaptcha]