Accountants hebben doorgaans een blauw profiel; analytisch, rationeel, betrouwbaar, nauwkeurig etc. Dit karakterprofiel zou synoniem moeten staan voor diegene die in de handelingstheorie binnen de economie als rationeel handelend/de rationele agent consument wordt gezien (ook wel homo economicus genoemd). Hij kiest aan de hand van alle voorhanden informatie/feiten datgene wat het beste voor hem is.
Inmiddels weten we dat in algemene zin op deze rationelekeuzetheorie veel valt af te dingen; het effect van branding & marketing en daarmee het gevoel, is van cruciale betekenis op de keuzes van mensen.
Tevens is het vaak zo dat een persoon niet al zijn mogelijke opties kent/kan kennen en daarom niet tot een goede afweging kan komen. In de dagelijkse praktijk zien we dat er nog veel onbekendheid is rondom robotic accounting, en er door partijen (bewust of onbewust), een bepaalde mystiek rondom robotic accounting wordt gecreëerd. Kortom is alle benodigde informatie voor de rationele agent wel aanwezig?
Tegen welke maatstaf kan een robotic accounting platform/functionalteit worden afgemeten? Velen, echter naar mijn mening zijn navolgende de belangrijkste:
Lyanthe heeft als doel het pre-accounting domein te veranderen. De fase van pionieren is voorbij. Het is ook niet meer alleen voor de innovators & early adaptors. De effectiviteit is inmiddels onmiskenbaar bewezen en daarmee ook de impact voor de accountant-en administratiekantoren. De rationele agent is nu aan zet. Na een grondige informatie-inwinning natuurlijk…
In een online meeting maken we kennis met het platform, de producten en het BI dashboard. Dan hebben we tijd om dieper in te gaan op specifieke boekhoudkundige situaties en andere vragen.
Managing Director bij Lyanthe